Jag tycker det är kul att baka småkakor.

Dessa brownie cookisar är både spröda, småsega och goda. Servera med ett glas kall mjölk och lyckan är gjord.

Det är också trevligt att packa in hembakade småkakor och ta med sig när man är bortbjuden.
Det uppskattas alltid.

Brownie cookies

Recept :
200g mörk choklad
2 msk osaltat smör
2 ägg
1,2 dl strösocker
1/2 tsk vanilj extrakt
1,2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver.

Gör så här:

Smält smör och 200 g mörk choklad över ett vattenbad, eller i micron.
Blanda väl tills allt är smält och låt svalna lite.

Ta fram en bunke och lägg i
ägg, socker och vaniljextrakt.
Vispa så att det blir poröst.

Blanda mjöl med bakpulver i en skål.

Rör ner den avsvalnade chokladen i äggsmeten och blanda.
Häll ner mjöl i omgångar och rör runt tills en jämn smet.

Ställ nu brownie smeten en stund i kylen så den stelnar. (ca 15 minuter)
Den ska stelna så pass så att du kan rulla bollar.

Undertiden brownie smeten stelnar:
Sätt ugnen på 175grader.

Ta fram smeten, 2 ugnsplåtar med bakplåtspapper på, och rulla/skopa 10-12 bollar på varje plåt.

Grädda ca 10 min i mitten av ugnen. Dem ska vara hårda på ytan men små mjuka inne i.

Ta ut och låt svalna en liten stund på
plåten innan du lägger över dem på galler.

Smaklig spis :)

Vill du ta med dig kakor som en liten present, kan du packa in dem i cellofan eller så kan du bara slå in dem med något fint band.

Ni hittar mig även på
Instagram @lillameee
Fb - Snilleskök.